Met je handen om een warme mok geslagen, koud en regenachtig buiten, gezellig binnen, langzaam nippend van een onwijs lekkere kruidige en romige Chai Latte. Dat moet een goede winterdag zijn!
Chai Latte, ik vind het altijd zo lekker bij de barista. Jammer dat ze vaak zoveel zoet door het drankje heen gooien. Daarom besloot ik het thuis te maken.
Wat is Chai?
Chai is een Indiase kruidenthee en bestaat uit verschillende kruiden. Er zijn veel recepten met allerlei kruiden om Chai te maken. En juist daarom zocht ik er één die in het orthomoleculaire rijtje past.
Het is een Chai Latte waar je juist energie van krijgt in plaats van een (suiker)dip. Eén met ingrediënten die een positieve uitwerking op je lichaam hebben. Van de afgifte van spijsverteringsenzymen tot het tegengaan van ontstekingen. Ik zeg; een perfect winterdrankje dus en nog lekker ook!
Wil jij 'm ook eens maken?
Hieronder vind je hoe je een voorraadje Chai poeder maakt. Het lijkt misschien veel, maar neem van mij aan... als je eenmaal een voorraadje thuis hebt, wil je niet anders meer.
Om een voorraadje Chai te maken:
- 1 kaneelstokje
- 2 tl 5 spice
- 1 tl peper (ik gebruikte rode peperbolletjes)
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl nootmuskaat
- 1 tl hele kruidnagels
- 1 tl kardemom
Blend alles tot een poeder en bewaar in een potje. Ik deed dit in een koffiemalertje.
Maak de Chai Latte
- Een laagje (ong. 100 ml) kokosmelk
- 2 tl zelfgemaakte chai mix
- 150 ml gekookt water
- optioneel: 1 tl agavesiroop/honing
1. Kook het water, schuim de kokosmelk op
2. Mix de chai met het water, voeg eventueel de agavesiroop/honing toe
3. Top af met de melk
4. Besprenkel met wat kaneel