December 2023; skiënd tussen de witte bergen van Zell am Ziller richting Gerlos. Je kunt er echt je ogen uitkijken, overal wit met een scherp zonnetje.
Het is goed skiën tussen al die bergen, veel kilometers maken.... Tot je je beseft dat je ook nog terug moet. Je op die terugweg vooral heel stil in skiliften zit en, ondanks je nieuwe dikke skipak, een beetje zit te rillen van de kou.
Dat is het moment dat je weet; tijd voor een lekker warm, verwarmend soepie. Wat denk je... Skiën we na die laatste koude lift gewoon tegen een gemütlich Tiroler eetcafeetje aan! Snel bestelden we een wortel-gember soep, achteraf gezien de lekkerste! Genieten, dat is wat we deden.
Natuurlijk ontstond er bij thuiskomst in Nederland gelijk de drang om dit recept zo gezond mogelijk op tafel te zetten. Daar is die dan, zo lekker! Ik kan 'm je echt niet onthouden.
Verwarmend door de temperatuur en de verwarmende kruiden en specerijen; knoflook en gember. Gezond door alle orthomoleculaire ingrediënten. Het is zeker een soep voor tijdens het 21 dagenprogramma. En hij is lekker, gewoon omdat die echt lekker is.
Heel veel eetplezier met deze!
Wat heb je nodig?
- 2 tenen knoflook
- 2 stukjes verse biologische kurkuma
- 5 cm verse gember
- 2 gedroogde mini pepertjes
- 1 grote rode ui
- 1 tablet kippenbouillon van Your Organic Nature
- kokosolie om in te bakken
- 1 kg wortels
- 950 ml gekookt water
- 300 ml kokosmelk
Hoe maak je het?
1. Verwarm een soeppan met wat kokosolie.
2. Snijd de knoflook, ui, kurkuma, gember en pepertjes in stukjes.
3. Voeg dit toe aan de gesmolten kokosolie en fruit dit voor 4 minuten.
4. Snijd de wortels in stukjes, voeg toe in de soeppan.
5. Laat dit voor 10 minuten op middelhoog vuur staan, roer dit vaker om.
6. Voeg het gekookte water en de kippenbouillon toe (laat het eerst koken in een waterkoker).
7. Roer om en om, laat het 15 minuten doorkoken.
8. Haal de soep van het vuur, pureer met de staafmixer alles tot één geheel.
9. Voeg de kokosmelk toe, mix het goed.
10. Laat voor 8 minuten staan op middelhoog vuur met de deksel op de pan.
11. Serveer in een mooi schaaltje, top af met wat kokosmelk, koriander en zonnebloempitten.
12. Guten Appetit!