Gezondere kruidkoek gebakkies

Gezondere kruidkoek gebakkies
  • Anouk van der Bent
  • 07 Aug 2023

Oehlala...

Een huiskamer gevuld met de geur van kruidkoek. Houd jij net zo van de geur van voedzame tussendoortjes als ik? Of je er nou niet zoveel van houdt, of juist meer..... dit is er wel weer één om wekelijks in huis te hebben.

De ouderwetse kruidkoek in een gezond, voedend jasje gestoken.

Voedzaam want de kruidkoek is opgebouwd uit havermeel (boordevol eiwitten en vezels), banaan (lekker veel kalium), appelstroop (goede bron van ijzer) en ei (bevat choline, wat onder andere goed is voor een goede darmperistaltiek).

Een verrukkelijke geur, een smaakvolle koek en je kan er nog een lekker, gezond(er) gebakkie van maken ook!! Ik hoop dat jij er net zo van kan genieten als wij hier thuis.

Wat heb je nodig?
220 gram havermeel (biologisch)
2 tl speculaaskruiden
1 tl kaneel
2 tl bakpoeder
40 gram plantaardige proteïne (ik gebruikte Orange Fit choco)
1 banaan
2 el appelstroop (biologisch)
2 el agavesiroop (biologisch
200 ml water
1 ei (biologisch
snuf zout

Topping:
Pompoenpitten, lijnzaadjes

Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 180 graden
2. Bekleed een cakevorm met bakpapier
3. Snijd de banaan in stukjes, prak deze fijn
4. Breek het ei en mix deze met de banaan, voeg het water, agavesiroop en de appelstroop toe
5. Mix havermeel, plantaardige proteïne, zout, speculaaskruiden, kaneel en bakpoeder
6. Doe de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en mix het goed. Extra opkloppen maakt het beslag + baksel luchtiger
7. Doe het beslag in de met bakpapier bedekte cakevorm
8. Top af met lijnzaad en pompoenpitten
9. Zet de kruidkoek voor 50 minuten in de voorverwarmde oven
10. Haal de kruidkoek uit de oven en laat 'm goed afkoelen.
Eenmaal (bijna) afgekoeld, kun je er plakjes van snijden. Beetje kokosyoghurt, pompoenpitten en wat bevroren rood fruit erop en voillaaaaa, eet smakelijk!