Kerrie Masala Koolsoep

Kerrie Masala Koolsoep
  • Anouk van der Bent
  • 21 Sep 2022

Wil jij een lekkere, voedzame, vezelrijke soep?

Eén die lekker is en ook nog eens meewerkt aan een fijn darmmicrobioom.

Eén die meehelpt aan een stabiele bloedsuikerspiegel. Waardoor je jouw lichaam steeds insulinegevoeliger maakt en je steeds meer energie ervaart.

Eén die past binnen het 21 dagen hormoonbalans programma.

Eén die gebaseerd is op gezonde orthomoleculaire voeding.

Eén voor de heerlijk lekkere verandering.

 

Kortom... Eén die zeker het uitproberen waard is! 

Jij kunt 'm nu ook eens maken. 

 

Wat heb je nodig?

  • Teen knoflook
  • 1 rode ui
  • 400 gram kipfilet
  • 3/4 witte kool
  • 3 tl kerrie masala
  • 1 klein gedroogd pepertje
  • 1 tl tijm
  • 1 tl gistvrije bouillon
  • 1.25 liter water
  • 75 ml kokosmelk

 

Hoe maak je het?

1. Zet een soeppan op middelhoog vuur. Smelt wat kokosolie

2. Snijd de teen knoflook en de ui in stukjes, fruit dit in de pan

3. Snijd de witte kool in stukjes, voeg toe in de pan en schep om

4. Snijd een pepertje klein, voeg deze toe en schep om en om

5. Voeg de kruiden toe

6. Voeg 1.25 liter water toe, breng alles aan de kook en laat doorkoken tot de kool goed prikgaar is

7. Breng in een ander pannetje een liter water aan de kook

8. Snijd de kipfilet in stukjes, voeg dit toe aan het pannetje water en laat dit koken. Als de kip gaat drijven, is het gaar

9. Haal de pan met soep van het vuur. Pureer alles tot 1 geheel

10. Zet terug op laag vuur

11. Voeg de (gare) kipstukjes en de kokosmelk toe aan de soep

12. Roer nog een aantal minuten terwijl je de soep op laag vuur door laat warmen

13. Doe het in een mooie soepkom en top af met kokosmelk en wat tijm

 

 hoop dat jij deze ook lekker vindt